Metsäntaika

Luonnon saippua

Metsän kaikki vuodenajat ovat taianomaisia. Kullakin vuodenajalla on omat tuoksunsa, värinsä, äänensä. Suosikki vuodenaikojani ovat syksy ja kevät. Syksyllä talvilepoon valmistautuvilla kuusilla on oma tuoksunsa. Kylmien lähestyessä kuusen pihka valuu hitaasti. Kuusen oksat pyyhkivät ihoa ja vaatteita niiden alla sienestäessä. Tuuli humisee oksistossa uuden heräämisen odotusta. Maan tuoksut punaisina ja keltaisina hehkuvien, pudonneiden lehtien peitteen alla. Mäntyjen rungot hehkuvat kullanpunaisina laskevan syysauringon valossa. Keväällä tuoksut ovat huumaavia ja raikkaita. Kuusten kerkät ja mäntyjen latvakasvu tuoksuvat tuoreelta ja uudelta elämältä. Nuorten koivujen pienet hiirenkorvat kertovat luonnon elinvoimasta. Tuhansia litroja mahlaa virtaa pitkin koivunrunkoa uusien lehtien ravinnoksi. Tuuli soittelee koivun valkoista tuohta ja rapistelee vanhan kerroksen pois uuden tieltä, kuten käärme luo nahkansa. Neljän vuodenajan saippua. Saippuaan käytetyistä öljyistä metsän ja maan raikkaus siirtyy ihollesi. Sopii kaikille ihotyypeille.

Lue ainesosat

Mäntytervan taika

Luonnonsaippua

Kuinka kukaan olisi voinut kuvitella, että kuumentamalla puunkantoja saataisiin paksua ja tahmaista ainetta, tervaa? Ainoastaan Männyn Henki on voinut kertoa sen ihmisille! Tervaa on perinteisesti käytetty kehon ulkoisten ja sisäisten vaivojen parantamiseen, veneiden, rakennusten ja huonekalujen kyllästämiseen. Kun löydät vanhan kilpikuorisen petäjän, olet löytänyt haltijapuun. Sen juuret ovat Maaemon sisällä ja oksisto nousee taivaisiin. Iät ja ajat se on seisonut siinä. Se on paikan, yhteisön ja suvun suojelija. Suomalainen suullinen perimätieto ja tarinat osoittavat, kuinka syvästi ja merkittävästi terva on ollut osa jokapäiväistä elämää ja toimeentuloa. Nykyäänkin käytämme tervaa moniin tarkoituksiin. Jos vanhojen tarinoiden ja laulujen sisällön merkitykset häviävät, häviää myös kulttuurimme.

Lue ainesosat

Nokkonen pistää niin että tuntuu, mutta se on myös syötävää, juotavaa ja päälle puettavaa. Olen kuullut ihmisten käyttävän sitä saunavihtana puhdistautumiseen ja parantumiseen! Syömme sitä tuoreena ja kuivattuna keitoissa, pannukakuissa, salaateissa (nuoria versoja) ja leivässä. Juomme sitä teenä. Laitamme nokkosnippuja suureen vesisaaviin ja annamme nokkosten muhia vedessä; ruiskutamme tätä nestettä omenapuille ja marjapensaille erinomaiseksi tuholaiskarkotteeksi; nokkosten jäänteet hautaamme sitten pensaiden lähelle lannoitteeksi. Nokkoset ovat täynnä mineraaleja, flavonoideja ja rautaa. Nokkosen tiedetään alentavan verensokeria, helpottavan reumatismikipuja, olevan antiseptinen, parantavan pintaverenkiertoa ja jopa helpottavan ihottumia. Tämä saippua sisältää paljon nokkosta ja eteeristä rosmariiniöljyä, jotka kaikki lisäävät antiseptistä vaikutusta.

Lue ainesosat

Olut saippua

Tuoksuton luonnonsaippua

Ei tarvitse huolestua kaloreista tai ”olutmahan” kehittymisestä, kun käytät tätä 100%:sesti suomalaista olutta hiuksiisi ja ihollesi. Eikä sinun tarvitse juoda olutta tai pitää siitä voidaksesi nauttia Olut Saippuasta. Tämä saippua on Sola saippuan kunnianosoitus suomalaiselle saunalle.Olutta on iät ja ajat käytetty hiusten huuhteluun. Olut tekee hiuksista pehmeät ja poistaa sähköisyyttä. Se voi johtua miedosta humalasta ja ohrasta tai maltaasta tai korkeasta hiilihydraattipitoisuudesta. Johtuupa mistä syystä tahansa, Olut Saippua on mieto ja hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille.

Lue ainesosat