Lempi on rakkaus, kauneus, viehätys, toivo ja toivominen, halajaminen ja syleileminen, suloisuus ja hellyys. Lemmen puoleen miehet ja naiset kääntyvät, kun he rakastuvat, haluavat olla rakastuneita, halajavat toista, haluavat parantaa rakkauselämäänsä, ja myös estää toista menemästä vieraisiin! Pohjois-Karjalassa ja Karjalassa nuoret neidot saunoivat kokeneempien naisten kanssa. Naiset lauloivat loitsuja siunatakseen ja puhdistaakseen heidät tulevaa avioliittoa varten tai auttaakseen heitä löytämään miehen, jos he eivät olleet sellaista vielä löytäneet. Jo naimisissa olevat naiset tekivät samaa, mutta käyttivät sanoja pitääkseen miehensä erossa muista naisista tai parantaakseen seksielämäänsä! Tämä saippua on saanut innoituksensa Lemmestä ja nousevasta rakkaudesta. Anis, appelsiini ja pachouli ovat ikivanhoja sukuviettejä kiihottavia aineita. Kaura, humala, hunaja ja muskatella tunnetaan rentouttavista ominaisuuksistaan. Tämänkin saippuan, kuten kaikkien rakkauteen liittyvien asioiden kanssa on aina toivoa muttei takuita!

Lue ainesosat

Suomen kesän aikana kuulee hyvin usein lauseen ”Mene pois paha hyttynen”! Tässä saippuassa on sitronellan, laventelin & patchoulin eteerisiä öljyjä karkoittamaan hyttyset. Ei kuitenkaan takuuta, koska hyttyset voivat olla erittäin itsepäisiä ja anarkistisia. Joka tapauksessa sitronellalla on pitkä historia ja siitä tehdään pachoulin & laventelin kanssa sekoitettuna saippuaa. Käytön jälkeinen tuoksu on mieto.

.

Lue ainesosat

Minttu virkistää ja puhdistaa aisteja. Pohjois-Karjalassa minttua kasvatetaan monissa puutarhoissa. Metsissä elävät pikkuiset menninkäiset nauttivat minttuteestä ja minttukylvyistä. Siksi ne pysyvät eloisina vekkuleina. Jos minttukasvien katoaminen puutarhasta ihmetyttää, niin menninkäiset ovat varmaan ollet asialla! Saippuaan on käytetty Pohjois-Karjalassa luomukasvatettua piparminttua ja piparminttuöljyä. Piparminttu viilentää, virkistää ja herättää aistit. Ei suositella kasvojen pesuun.

Lue ainesosat

Lapsille on kerrottu, että suot ovat vaarallisia paikkoja. Sinne saattaa eksyä, tai vajota ja hukkua. Siellä elää myös Suohirviö. Se saattaa tulla ja tarttua ihmiseen yön pimeinä hetkinä, jos oli leiriytynyt lähelle suon reunaa. Aikuisena tiedetään enemmän. Tiedetään, että suohon voi vajota ja hukkua, ja että on olemassa olento, joka elää suolla. Suonsilmä on ehkä sammaleen ja turpeen peitossa, ja se voi olla hyvinkin syvä. Entä se Olento? Ei mikään hirviö, vaan yksinäinen suon ja sen eliöiden suojelija; suomalaiset nimittävät häntä Hiideksi. Hiisi on oikeastaan mukava, aina seurankipeä. Talveksi kerätään suopursuja kaappeihin, sillä ne pitävät koit ja muut tuholaiset poissa. Soilta saat hiiiden lahjoja; herkulliset hillat ja ihana hoitava turve kasvaa soilla. Saunassa koko keholle levitetty turve (Suohirviön alkuperä) poistaa kuona-aineet. Tämä saippua sisältää runsaasti turvetta ja hunajaa. Runsaasti vaahtoava. Sopii kaikille ihotyypeille.

Lue ainesosat

Metsän Emäntä on Mielikki, Tapion vaimo. Mielikki näyttäytyy harvoin ihmisille. Toisaalta Metsän emännän kädenjälki näkyy kaikessa mitä luonto tarjoaa. Mielikki hoitaa metsän ” taloustyöt”; siistimisen, koristelun ja marjasadon inventaarion. Mielikki on myös taitava parantaja. Hän tuntee metsän parantavat kasvit, joilla esim. tyrehdyttää verenvuodot ja poistaa tulehdukset. Mielikki tietää myös kasvit jotka tarjoavat vitamiinit vahvistamaan elimistöä. Yrtit ja kasvit hän kerää huolella talteen. Mielikki parantaa eläinten haavat ja hoitaa poikaset. Jos olet viisas niin menet metsään ja kysyt Mielikiltä rohtoja ihmisten vaivoihin, mielellään hän myös viisasta ihmistä auttaa. Tämä saippua on raikas ja rauhoittava, muistuttaa Mielikin tarjoamasta luonnon kauneudesta, runsaudesta ja turvasta.

Lue ainesosat