Elämän voima

Tuoksuton luonnonsaippua

Tämä saippua kunnioittaa aurinkoa, sen henkeä, lempeyttä ja hyväntuulisuutta. Täällä ylhäällä pohjoisessa aurinko paistaa koko kesän. Talvella aurinko virkistää sielua näyttäessään kasvonsa myrskyn jälkeen. Etelä-Siperiassa sijaitsevan Tuvan tasavallan kansa uskoo että aurinko on nainen ja kuu mies.

Lue ainesosat

Ihanan tuoksuinen saippua, inkivääriä, inkivääriä ja lisää inkivääriä. Piristävä ihon ja mielen virkistäjä. Kansantiedon mukaan inkivääri lievittää nivelkipuja ja -särkyjä. Itämaisessa lääketieteessä inkivääriä pidetään lämmittävänä ja limaa kuivattavana esimerkiksi vilustumisten ja reuman hoidossa. Ystäväni kokemuksen mukaan inkivääri auttaa raskauden aikaiseen aamupahoinvointiin ja piristää masentunutta mieltä. Inkivääri on ihmisystävällinen; sitähän saadaan ihmisen muotoisesta juuresta. Inkivääri ja ginsengjuuri ovat ihmisnäköisiä ja myös alkutavu ”gin-” on englanniksi sama... mutta ginseng on toinen kasvi!

Lue ainesosat

Tarvitsemme halausta selvitäksemme, jaksaaksemme ja kasvaaksemme. Halaus vähentää stressiä, parantaa unen laatua ja lisää vastustuskykyä sekä vahvistaa ihmisten välistä luottamusta ja kiintymystä. Anna halauksen viipyä <3 Jos et itse pääse halaamaan tai ujous vaivaa, välittää tämä saippua halauksesi sille, jota ajattelet. HALAA AINAKIN KERRAN PÄIVÄSSÄ!

Lue ainesosat

Joskus, kun lapsella on kuiva iho, vanhemmat voivat käyttää perinteistä keinoa. Ihottuman puhjettua lapsi laitetaan kylpyammeeseen kaurakylpyyn. Joskus tehdään kostea "kauralaasti", jota hierotaan arkoihin ja punoittaviin kohtiin. "Kauralaasti" pehmittää ihoa, ei kuivata sitä ja lievittää kutinaa. Teini-ikäisille yksi halpa ihonhoito konsti: kypsentämättömiä kauraryynejä puhtaan, ohuen kankaan sisään, sidotaan kumilenkillä ja kostutetaan läpikotaisin lämpimällä vedellä ja puhdistetaan hellävaraisesti kasvot tällä "kauranyytillä" jonka voi jättää kasvoille 10 minuutiksi. Kauran lisäksi tässä saippuassa on suomalaista kanervaa, joka suomalaisen kansatiedon mukaan rauhoittaa ja viilentää. Suomalaista hunaja on lisätty pehmentämään ihoa. Salvia- ja luomuappelsiiniöljyt lisäävät siihen rauhoittavan tuoksun ja kansantiedon mukaan ne ovat hyväksi kypsälle iholle. Mutta kysymys kuuluu: milloin on kypsä? Hieno ihoa kuoriva saippua kaikille ihotyypeille - erityisesti kuivalle iholle.

Lue ainesosat

Kehäkukat ovat vaatimattomia kukkia, vaikka Aurinko asuu niiden sisällä. Tämä saippua kunnioittaa Aurinkoa ja Kehäkukkaa. Sen henki on lempeä ja hyväntuulinen. Täällä ylhäällä pohjoisessa kultainen aurinko paistaa koko kesän. Talvella aurinko virkistää sielua näyttäessään kasvonsa myrskyn jälkeen. Etelä Siperiassa sijaitsevan Tuvan tasavallan kansan uskomuksissa Aurinko on nainen ja Kuu on mies. Miksi? Aurinko on aina lähistöllä, ihan kuin äiti, kun taas Kuu tulee ja menee niin kuin isä. Ehkä tämä johtuu siitä, että Tuvan kansa on ollut ja useimmat ovat vieläkin paimentolaisia. Kehäkukan terälehtiä on uutettu puhtaaseen rypsiöljyyn ja käytetty tähän saippuaan. Kehäkukan tai Calendulan kukat ovat ihoa rauhoittavia. Ne ovat jopa syötäviä; mutta en söisi tätä saippuaa päivittäisen Calendula-annoksen saamiseksi! Hellävarainen saippua.

Lue ainesosat

Mikä on Mies? Hän jolla on kolme jalkaa tai perhekalleudet? Tai testosteroonia? Joka ei pysty synnyttämään? Hän on Ihminen. Minulle hän on pitkä, laiha, lyhyt, pyöreä, tynnyri- tai ritilämassu. Paksuniska, punaniska tai ilman niskaa. Kupla-, elefantinnahka-, hylly-, hymykuoppa- ja toimistopakarat. Karvainen tai sileä selkä ja rinta. On puristavat reidet, pehmeät ja sitkeät reidet. Myös kanajalat, ryöppyrunko, varpaat kun pikkupossut tai pitkät ja kouhkerot; kuiva ja hikinen. Aah kädet! Pitkät ja lyhyet, maalaiskämmen, hento kuin pikku lintu, ja ilman käsiä. Arpikasvoisen olemme tavanneet – voi että mitkä ihanat silmät! Mies on Isä, pappa, Vanha Ukko, Ukki, poika, poikamies, miesten mies ja miehinen mies, naisten mies, jääräpää, pehmonalle, metsästäjä, tanssija, kalastaja, IT-äijä, konemies, peltimies, metsuri, putkimies, invalidi, kuski, fuski, sohvaperuna, muusikko, urheiluhullu, rahantekijä, Kokematon ja liian Kokenut mies! Ikä on este ja myös hyvin hyödyllinen. Kaikki iät! Niin monia, niin erilaisia miehiä, jokainen aivan erityinen ja lähellä sydäntä. Oi Kunnon Mies!

Lue ainesosat