Saippuan perusaineet ovat rasva, lipeä ja neste, kemiallisesti ne yhdistyvät suolaksi. Alun perin saippuaa tehtiin eläinrasvoista. Saippuan valmistus tapahtui aina syksyn teurastuksen jälkeen, koska kaikki eläinten osat käytettiin tarkkaan hyödyksi. Lipeää saatiin tuhkasta, jätteistä, suurimpien lintujen ulosteista, samoin kuin ihmisen virtsasta. Neste saatiin Äiti-maasta. Lopullinen tuote oli pyykkisaippua, talon puhdistuksessa käytettävä saippua tai poski-peppu saippua. Kaikki riippui tekijästä, tekotavasta ja saatavista raaka-aineista. Glyseriini on luonnon aine, jota saadaan kun saippua tehdään rasvasta, lipeästä ja vedestä.
Puhdistusaineet syntyivät öljykaudella (kun öljyä alettiin pumpata maan uumenista ja käyttää teollisesti) ja toisen maailmansodan jälkeen. Ne ovat kemiallisesti tuotettuja ja löydät niitä suurimmasta osasta kaupasta ostetuista (ja osasta käsintehdyistä) saippuoista, puhdistusvoiteista, herkän/allergisen ihon saippuoista, partavaahdoista jne.

...

Solasaippua rantautui Suomeen Christiana Harlen unen välityksellä, unen, jossa emokarhu keitti saippuaa. Christiana otti unestaan vaarin ja ryhtyi saippuan tekoon. Tuloksena oli lisäaineeton saippua, jossa ei ole keinotekoisia säilöntä-, puhdistus-, väri-, tai tuoksuaineita. Kaksituhattaluvun alusta Solasaippua on ihastuttanut ja puhdistanut monia ihmisiä. Muutosten tuulet alkoivat puhaltaa ja Christiana päätti luopua saippuan keittämisestä. Ystävyys sai lisäsiivet ja saippuakauppa syntyi.

Olen Leila Tuononen Merikarvialta, pienestä merenrantakylästä. Meri, luonto ja eläimet ovat aina kuuluneet suurena osana elämääni.Työni lasten ja nuorten parissa on kuljettanut minua etelästä Hämeeseen ja lopulta löysin paikkani Pohjois-Karjalasta, Juuasta. Ystävyys, näkemys elämästä, huumori ja ”hulluus” ovat minua ja Christianaa yhdistäviä tekijät. Saippua edustaa minulle uutta ajanjaksoa elämässäni, siksipä kuljen hymyilllen kodin, saippuan keittämisen, kotakylän, ystävieni ja eläinteni ympäröimässä maailmassa.

...